Coca Cola Company stanser nå, etter en to ukers global forbrukerboikott av selskapets produkter, samarbeidet med Shaher Abdulhak, far til den drapsetterlyste Farouk Abdulhak. Samtidig er det klart at også elektronikkgiganten Philips og hvitevareprodusenten Whirlpool avslutter sine forretningsforhold med Abdulhak.I en ny e-post fra Coca Colas norske kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud til Stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet, går det frem at Shaher Abdulhak ikke lenger har økonomiske interesser i Coca Colas selskaper i Egypt og Libya, samt at hans finansielle interesser i mineralvanngigantens virksomhet i Jemen er under avvikling. Abdulhak er også fjernet, eller har trukket seg, fra styret i selskapet som drev Coca Colas virksomhet i Egypt.Fra tidligere av er det kjent at Mercedes-produsenten Daimler Benz valgte å avslutte samarbeidet med Abdulhak i Midt-Østen, basert på en oppfordring fra norske stortingspolitikere i fjor vinter.- Vi ønsker å gjenta vår oppfordring til familien Abdulhak om å sørge for at Farouk Abdulhak blir gjort tilgjengelig for rettslige avhør i Storbritannia, og uttrykke vår fortsatte tro på at denne saken vil finne sin løsning, sier initiativtaker bak forbrukerboikotten, Sturla Ellingvåg fra Stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet.Martine-saken har skapt enormt engasjement på tvers av landegrensene i etterkant av at den norske London-studenten Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i en bakgård i den britiske hovedstaden for tre år siden. En medstudent av Magnussen, den jemenittiske milliardærsønnen Farouk Abdulhak, var den siste som ble sett sammen med den drepte, og ble kort tid etter drapet etterlyst av britisk politi.Nærmere undersøkelser viste at Abdulhak hadde reist hjem til sitt hjemland Jemen umiddelbart etter at Magnussen ble drept, og han står i dag på listen over Scotland Yards mest ettersøkte kriminelle, basert på hans bevegelser i timene etter drapet, så vel som fysiske bevis funnet på stedet.