Gir 50 millioner i nødhjelp til Libya

Det norske Utenriksdepartementet gir 50 millioner kroner i nødhjelp til Libya. Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier det er viktig å handle straks, for å unngå en humanitær krise.

Foto: Scanpix
Næringsliv

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon IOM har sammen bedt om bidrag til å håndtere den dramatiske situasjonen på grensen mellom Tunisia og Libya. Det trengs også penger til hjelp inne i Libya.- Den akutte humanitære krisen i Libya og på grensen til Tunisia er svært alvorlig. Det er viktig at verdenssamfunnet tar ansvar for å hjelpe de som er i nød og trenger beskyttelse, sier utenriksminister Støre ifølge en pressemelding fredag.- Kapasiteten på grensen mellom Libya og Tunisia er i ferd med å nå bristepunktet. Det store flertallet av dem som krysser grensen, er gjestearbeidere som skal gis vann, mat og ly, og hjelpes tilbake til sine respektive hjemland, framholder utenriksministeren.Dette må ifølge Støre skje raskt, for å unngå en humanitær krise og en destabilisering av situasjonen i Tunisia. Mens over 100.000 gjestearbeiderne og flyktningene nå oppholder seg på tunisisk side av grensen, fins det mer enn 1,5 million gjestearbeidere inne i Libya.

Nyheter
Næringsliv