God butikk for Norsk Tipping

Norsk Tipping noterer seg for tidenes driftsår i 2010. Årsresultatet endte på 3,2 milliarder kroner, opp med over 270 millioner kroner sammenlignet med året før.

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid - Foto: Scanpix
Næringsliv
Spilleselskapet mener at suksessen skyldes mange jackpotter i spillet Viking Lotto, økt omsetning for de nye spilleautomatene og en effektiv innstramming og kostnadsreduksjon innad i selskapet.Norsk Tipping omsatte for til sammen 14,7 milliarder kroner brutto. 3,5 milliarder kroner av dette var fra Multix spillterminaler og tilsvarer en økning på 112,1 prosent alene. Tallene gir imidlertid ikke et riktig bildet av forbruket på disse maskinene da tallene inkluderer gjenspill av premier som vinnes underveis i spillet.Viking Lotto-omsetningen går fram med 18 prosent til rundt 2 milliarder kroner alene, mens Joker går fram med 9,3 prosent, Flax med 4,4 prosent og Oddsen med 1 prosent.De tradisjonelle spillene som Lotto, Extra, Keno og Tipping går alle tilbake i omsetning, mens spill på internett og via mobil har en økning på 33,7 prosent.Den endelige overskuddsfordelingen til idrett og kultur samt samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner blir vedtatt på generalforsamlingen i vår.