I år er det fire restauranter som får én stjerne i Michelin-boka: Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden, Le Canard og Feinschmecker. Alle holder til i Oslo.Restaurant Haga i Bærum har mistet sin stjerne, men det var etter at de valgte å si den fra seg tidligere i vinter.Én stjerne betyr at det er en «eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori». Fortsatt har Norge ingen restauranter med to eller tre stjerner.I år som i fjor har Restaurant Eik og Oro Bar & Grill i Oslo status som Bib Gourmand, og vurderes dermed som meget bra valuta for pengene.Den første Michelin-guiden kom ut i år 1900 etter initiativ fra dekkprodusenten Michelin. Den ble delt ut gratis til alle som kjøpte bil. Formålet med guiden var å få folk til å reise ut på landet for at dekkene skulle slites ut og for å spre interessen for biler.