Blant foredragsholderne er en direktør fra et rederi som har fire kaprede skip liggende i Somalia. Det kommer også representanter for advokatfirma som forhandler med piratene om løsepenger, folk fra forsikringsbransjen og representanter for leverandører av våpen og sikkerhetsutstyr.Spesielt stor interesse knytter det seg til Andrew Mwangura, mannen som ved mange kapringer har vært kontaktperson overfor de somaliske piratene. Han har bakgrunn som sjømann og fagforeningsleder. Han har arbeidet for underbetalte sjøfolk i mange år, og piratene har tillit til ham. Han skal snakke om situasjonen for sjøfolkene som blir tatt som gisler. For tiden er det rundt 800 sjøfolk som sitter i fangenskap hos piratene.- Vi har opplevd voldsom interesse for konferansen om piratvirksomhet, ikke minst fra medier i andre land, forteller administrerende direktør Dag Ketil Grønnesby i selskapet Possibility.Possibility arrangerer messer, utstillinger, events og konferanser for nasjonale og internasjonale kunder. Piratkonferansen har selskapet selv tatt initiativet til.- Vi har lagt opp til å holde fire - fem konferanser med toppaktuelle temaer årlig. Piratkonferansen er et eksempel på det, sier Grønnesby. (©NTB)