Sier nei til Lofoten-utredning

Nordland Senterparti har vedtatt et klart nei til konsekvensutredning av oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Topptursesongen i Lofoten er i gang. Mektige fjell og flotte nedkjøringer venter. Foto: Eirik Lied
Næringsliv

«De som vil ha konsekvensutredning nå, legger mer vekt på kortsiktig næringsutvikling enn en forsvarlig forvaltning av naturressursene», heter det i uttalelsen som ble vedtatt på Nordland Senterpartis fylkesårsmøte søndag.Fylkeslaget viser til at den reviderte forvaltningsplanen for Barentshavet, Lofoten og Vesterålen kommer i løpet av våren. Den vil danne grunnlaget for videre politisk behandling av eventuell leteboring i Lofoten og Vesterålen.Nordland Sp er dermed på linje med Sp sentralt. I regjeringen er Arbeiderpartiet alene om å gå inn for konsekvensutredning. SV og Sp sier nei og mener at en forvaltningsplan er tilstrekkelig.

Nyheter
Næringsliv