Stråling utløser hamstring og evakuering i Tokyo

En følelse av panikk feide gjennom Tokyo tirsdag etter at det ble meldt om helsefarlige strålingsnivåer rundt et kjernefysisk kraftverk 250 kilometer nord for storbyen.

Foto tatt ved Sakura ved Tokyo Imperial Palace - Foto: Ichtrinken - Creative Commons
Næringsliv
Meldingene fra myndighetene og selskapet som eier Fukushima-kraftverket, førte til at flere mennesker reiste fra byen, og til at andre hamstret mat og andre nødvendige forsyninger.Nyhetsbyrået Kyodo melder at minimale mengder radioaktiv stråling er blitt målt i Tokyo og 40 ganger det normale i Saitama, i nærheten av Tokyo. Dette er likevel ikke nok til å føre til skader på mennesker, ifølge Kyodo.Tirsdag blåste vinden rett mot Tokyo og den folkerike Kanto-sletta fra nord med en hastighet på to til tre sekundmeter, men vinden ventes å dreie mer mot vest onsdag.Nettene i Tokyo er blitt mørkere enn normalt fordi de glitrende og glorete lysreklamene er slukket og kontorbygninger slår av lysene for å spare strøm etter at stengningen av atomkraftverk førte til strømmangel.I det berømte Shibuya-krysset, som symboliserer Tokyos vibrerende natteliv med sine enorme, blinkende neonreklamer, var mandagskvelden betydelig mørkere enn vanlig.