Svenskene tomme for arbeidskraft

Byggebransjen går så det griner i Sverige. For å dekke rekrutteringsbehovet må de lete utenfor landets grenser etter kvalifisert arbeidskraft.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Det er helt klart mangel på folk i det svenske arbeidsmarkedet. Vi leter utenlands og vurderer til og med folk fra andre bransjer, sier NCCs personaldirektør Mats Pettersson til Dagens Industri.Bransjeorganisasjonen Sveriges Byggindustrier øket i følge avisen investeringene i boligsegmentet med 20 prosent i fjor. Antallet påbegynte leilighetsbygg steg med 48 prosent.I 2011 og 2012 regner bransjeorganisasjonen med at de vil trenge 20-25.000 nye personer. Bygningsarbeidere som mistet jobbene sine i 2008-2010 tilbys å komme tilbake i jobb. Samtidig jakter svenskene på snekkere og andre bygningsarbeidere i Storbrittania.

Nyheter
Næringsliv