Svindlet Hydro for 3,4 millioner

En mann i 50-årene fra Haugalandet er i Haugaland tingrett dømt til to års fengsel for å ha brukt sjefens underskrift til å kjøpe varer på arbeidsgiveren Hydros regning.

Norsk Hydro
Næringsliv

En mann i 50-årene fra Haugalandet er i Haugaland tingrett dømt til to års fengsel for å ha brukt sjefens underskrift til å kjøpe varer på arbeidsgiveren Hydros regning.Mannen handlet for i alt 3,4 millioner kroner i løpet av en femårsperiode, skriver Haugesunds Avis.I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale tilbake beløpet til sin tidligere arbeidsgiver samt 383.000 kroner som han har fått gjennom å selge videre gjenstander han kjøpte.- Retten mener det gjør seg gjeldende sterke allmennpreventive hensyn i saken. Det er viktig for arbeidsgivere at de ansatte ikke utnytter ordninger som bygger på tillit, og som er etablert for å sikre en effektiv og hensiktsmessig drift, står det i tilståelsesdommen.Mannen ble konfrontert med «innkjøpene» av sjefen sin, og la deretter alle kort på bordet. I avhør med politiet kom han også med forhold som politiet ikke var kjent med fra før.- I straffeutmålingen har retten lagt stor vekt på det samlede beløpets størrelse, den lange tidsperioden forholdet pågikk og at måten bedrageriet ble utført på, krevde forsett gjennom hele produksjons- og bestillingsfasen, skriver dommer Rannveig Gramstad.På grunn av tilståelsen får mannen i underkant av et halvårs strafferabatt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv