UD vet ikke om Libya har verdier i Norge

Utenriksdepartementet har fremdeles ikke oversikt om hvorvidt Muammar Gaddafi har verdier i Norge.

Publisert 2. mars 2011 kl. 05.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix

Utenriksdepartementet har, tre dager etter at FN besluttet å gjennomføre sanksjoner mot Muammar Gaddafi og fryse eiendeler verden over, ennå ingen oversikt om slike verdier finnes i Norge.I en rekke andre europeiske land er man i full gang med å kartlegge hva den libyske diktatoren måtte ha av verdier. USA og Storbritannia har allerede frosset milliarder. Men Norge mangler oversikt, skriver Dagens Næringsliv.- Det er ikke foretatt noen kartlegging fra sentralt hold. Vi jobber med å utarbeide den norske gjennomføringen av FN-sanksjonene, sier pressetalsmann Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet.Han sier at UD ikke vet hvor langt andre land har kommet i arbeidet med å kartlegge libyske verdier.- Jeg er ikke kjent med hvor langt de andre landene har kommet. For Norges del jobber vi nå med å implementere sanksjonene. Når sanksjonene er vedtatt i Norge, vil det være et ansvar for den enkelte finansinstitusjon å kartlegge verdier, sier Elsebutangen.Sanksjonene må behandles av Kongen i statsråd. Ifølge Dagens Næringsliv vil det skje fredag denne uken. (©NTB)