Holst-Cappelen ble pågrepet i Spania i februar i år etter å ha vært etterlyst internasjonalt i lengre tid. Han er begjært utlevert til Norge. I Stockholm har politiet pekt ham ut som hjernen bak to kidnappinger, der velstående forretningsmenn ble presset for nær 16 millioner kroner. Holst-Cappelen er ennå ikke avhørt, og det er ukjent hvordan han stiller seg til de alvorlige anklagene.Nå vurderer politiet i Oslo et samarbeid med kolleger i Sverige for å få Holst-Cappelen dømt til forvaring, straffereaksjonen som har overtatt for sikring. Grunnen er kidnappingstiltalen i Sverige - et lovbrudd som i motsetning til økonomisk kriminalitet, kan gi grunnlag for en forvaringsdom, skriver Dagens Næringsliv.- Det er helt klart et hull i lovverket at ikke gjentakende økonomisk kriminalitet er grunn nok til forvaring. Vi vil vurdere på hvilken måte vi kan samarbeide med politiet i Stockholm hvor han er tiltalt for bortføring og utpressing, hvor én mulighet er at straffesakene i de to landene slås sammen, sier politiadvokat og påtaleansvarlig ved Oslo politidistrikt, Knut Horn.Philip Holst-Cappelen, som har skiftet navn mange ganger, har vært inn og ut av fengsel siden 1980-tallet. 45-åringen er tidligere dømt for kidnapping i Danmark og for flere bedragerier og identitetstyverier av velstående nordmenn. Han er i dommer karakterisert som uforbederlig kriminell og har flere ganger stilt opp til intervju for å fortelle om sitt liv som bedrager.- Det er en grei måte å begå vinningsforbrytelser på, sa han til Dagens Næringsliv i 2005.