Vil representere Libya i FN

Nicaraguas tidligere utenriksminister Miguel D'Escoto Brochmann skal representere Libya i FN etter at Libyas utsending ble nektet visum.

Publisert 30. mars 2011 kl. 12.39
Oppdatert 30. mars 2011 klokken 12.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Libyas flagg - Foto: AP
Den nicaraguanske regjeringen, som ledes av sandinisten Daniel Ortega, opplyste tirsdag at den har underrettet FNs generalsekretær om at D'Escoto vil ta plassen til den libyske diplomaten Ali Abdussalam Treki.I en uttalelse fra regjeringen heter det at D'Escoto allerede har fløyet til New York «for å støtte våre libyske brødre i deres diplomatiske kamp for respekt for Libyas suverenitet».Ortega har gode forbindelser med Libyas leder Muammar Gaddafi, og enkelte medier melder at Gaddafis barn har oppfordret sin far til å søke asyl i det mellomamerikanske landet.D'Escoto var utenriksminister i den sandinistiske regjeringen til Ortega fra 1979 til 1990, og han var for et par år siden president i FNs hovedforsamling.