Kan forhindre ILA-utbrudd

Fiskehelseansvarlig i Mainstream, Siri Vike, har jobbet intensivt med fiskehelseutfordingene i Chile.

Laks - Foto: Scanpix
Næringsliv

- Siden ILA-utbruddet i 2007 ble det tydelig at bransjen trengte mer kunnskap, sier fiskehelseansvarlig Siri Vike i Mainstream, Cermaq, under et seminar onsdag.Vike har side 2007, og sist ILA-utbrudd i Chile, jobbet med fiskehelseutfordringene knyttet til oppdrett.- Vi har gjennom kartleggingsarbeid, tilegnet oss mer kunnskap og lært, om ikke-smittsomme og smittsomme virus, hvordan og hvor lenge de overlever, i tillegg til at vi har gjennomført et omfattende systematiseringsarbeid og kartlagt transmisjonsruter, sier Vike. Og konklusjonen etter arbeidet er klar;- Med den kunnskapen vi sitter på i dag er det mulig å forhindre ILA-utbrudd. Og hvis det likevel skulle komme utbrudd, vet vi ting og har vi kunnskap, som gjør at vi kan redusere effekten av utbruddet, avslutter Vike.

Nyheter
Næringsliv