Askesky over Svalbard

I løpet av mandag ettermiddag vil askeskyen fra vulkanutbruddet på Island komme inn over Svalbard.

En bil flykter fra askeskyen etter utbruddet til vulkanen Eyjafjallajokull på Island i fjor - Foto: AP Photo/Omar Oskarsson
Næringsliv

- Vi kan med sikkerhet si at Svalbard vil bli rammet i løpet av ettermiddagen. Vi arbeider nå med vår anbefaling til Luftfartstilsynet, sier sjefen for kontrollsentralene i Avinor, Jens Petter Duestad, til NTB.Duestad sier at det er et medium til høyt konsentrasjonsområde med aske.- Det er for tidlig å kategorisk fastslå at dette utbruddet vil bli mindre enn det forrige. Vi har allerede registrert at dette utbruddet var vesentlig større enn det vi hadde grunn til å tro.I løpet av formiddagen vil Avinor kunne si hvordan situasjonen blir til natten.All flytrafikk til og fra Island, og lokalt på Island, er stanset. Videre er trafikken mellom USA og Europa berørt ved at det brukes andre ruter.- Det vil sannsynligvis oppstå forsinkelser, men foreløpig er det ingen kanselleringer bortsett fra flyginger mellom Norge og Island, opplyser Duestad.Han ber passasjerer holde seg løpende orientert om utviklingen gjennom sine flyselskap og reisebyråer.

Nyheter
Næringsliv