Krav på 300 millioner mot Johannes Lunde

Investor Johannes Lunde ble slått personlig konkurs i april. Tirsdag møter han i Stavanger tingrett for å høre bostyret si at rundt tjue kreditorer har fremmet krav på til sammen 300 millioner kroner mot ham.

Foto: posuva.no
Næringsliv
Da han ble slått personlig konkurs 15. april varslet Johannes Lunde at han ville anke kjennelsen fra tingretten. Det skjedde imidlertid ikke. Lunde har overdratt kontrollen over sine eiendommer og midler til bostyret. Tirsdag er det første skiftesamling i tinghuset i Stavanger.- Vi vil da legge fram bostyrets innberetning og orientere om bobehandlingen så langt. Vi hadde fått inn krav fra rundt tjue kreditorer, da fristen for å melde inn krav utløp 16. mai. Til sammen er det anmeldt krav for 300 millioner kroner, sier bostyrer og advokat Per Trygve Sekse til NTB.Johannes Lunde er pliktig til å møte på første skiftesamling tirsdag.- Det er flere forhold som gjorde at vi ikke anket. Så langt har gjennomgangen og behandlingen fra bostyret blitt opplevd som positiv og nyttig, sier Lundes advokat Bjørn Kvernberg.Siden forretningsimperiet til gründeren Lunde raknet i januar har konkursen i Lunde Gruppen AS vokst til å bli en av de største i Norge. Først ut var datterselskapet Johs Lunde Marine Group 31. januar. Deretter ble en lang rekke relaterte selskap slått konkurs, før morselskapet Lunde Gruppen ble meldt inn 8. februar.