Ifølge Mattilsynet er det så langt ikke meldt om norske smittetilfeller i E. coli-utbruddet som har rammet flere hundre personer i Europa. Partiet på til sammen 240 agurker, skal ha blitt solgt i Norge mellom 18. og 26. mai i år.De har blitt importert til Norge via Frankrike, men stammer opprinnelig fra den samme produsenten i Spania som mistenkes å være smittekilden til E. coli-utbruddet. Mattilsynet har foreløpig ikke fått testet om det er E. coli-bakterier i partiet som har nådd norske forbrukere.Det er importøren Økomat Innherred som har importert agurkene. De skal ha blitt videresolgt til forbrukere i området rundt Levanger.Til sammen har ti tyskere mistet livet i det pågående E. coli-utbruddet. Samtidig er over 1.200 antatt smittet av bakterien. Det er meldt om smitte i Danmark, Sverige og flere andre europeiske land. Mattilsynet driver nå med omfattende inspeksjoner av alle de store frukt- og grønnsaksimportørene i Norge.Personer som skal reise til Tyskland, anbefales å følge tyske helsemyndigheters råd om ikke å spise tomat, agurk og salat. Personer som har vært i Tyskland og har blitt syke, bes kontakte sin fastlege.