Reisende velger bort Gardermoen

Større tilgang på direkteruter fra mindre flyplasser gjør at færre reiser fra Gardermoen.

http://www.osl.no/osl/omoss/_presse/_webkamera
Næringsliv

- Bedre utenlandstilbud fra andre flyplasser spiser av et potensielt marked for Gardermoen, sier forsker Jon Martin Denstadli ved Transportøkonomisk Institutt (TØI) til fvn.no.For ti år siden fløy 75 prosent av alle fra hoveflyplassen Gardermoen, mens i dag flyr kun 60 prosent.- Vi opplever helt klart en konkurranse fra de andre flyplassene, men jeg tror det er drivende for alle flyplassene. Jo flere muligheter, desto mer attraktivt er det for eksempel for utenlandske turoperatører, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn til nettstedet.I dag er det over 130 direkte utenlandsruter med rutefly fra andre flyplasser i Norge enn Gardermoen. Det er 30 flere enn for tre år siden.

Nyheter
Næringsliv