Strauss-Kahn: Har du mobilen min?

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn skjønte ikke stort av hva som var i ferd med å skje da han ble pågrepet i New York.

Dominique Strauss-Khan. Foto: AP
Næringsliv

Aktoratet i domstolen hvor Strauss-Kahn står tiltalt for seksuelle overgrep, har nå offentliggjort en utskrift av samtaler franskmannen hadde før og etter han ble anholdt.Kort etter at overgrepene angivelig skjedde, virker det som om Strauss-Kahn var mest opptatt av å få tilbake mobilen han hadde glemt igjen på hotellet på Manhattan. Han hadde flere telefonsamtaler hvor han ba hotellet bringe telefonen til JFK-flyplassen, hvor han skulle rekke et fly til Paris.- En hendelse i sentrumDa en sivilkledd politimann dukket opp, hadde Strauss-Kahn tydeligvis ingen anelse om at han snart ville befinne seg bak lås og slå med en karriere lagt i ruiner.- Har du mobiltelefonen min? spurte IMF-sjefen, henvendt til politietterforsker Diwan Maharaj.Kort etter pågripelsen fikk Strauss-Kahn vite at politiet ville prate med ham om «en hendelse i sentrum på et hotell».Deretter ble IMF-sjefen stille i 15 minutter. Så forsøkte han å påberope seg diplomatisk immunitet, i tillegg til at han ba om å få snakke med noen fra det franske konsulatet.I dag kjemper han for sin uskyld i retten i New York, hvor han står tiltalt for voldtektsforsøk og seksuelle overgrep mot en stuepike på hotellet hvor han glemte igjen mobilen sin. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv