Varsler mulig nedgradering av Italias statsgjeld

Kredittvurderingsbyrået Moody's varslet fredag at Italias kredittverdighet kan bli nedgradert.

Firenze, Italia
Næringsliv

I dag har er de italienske statsobligasjonene plassert i kategorien Aa2, men dette kan endre seg, advarer Moody's.«Den italienske økonomien står overfor vekstutfordringer i omgivelser som karakteriseres av langsiktige strukturelle veksthindringer og mulighet for stigende renter», heter det i en uttalelse fra byrået.Den siste uken har en rekke økonomiske eksperter advart om at gjeldskrisen i Hellas verste fall kan spre seg til andre europeiske land.Moody's mener bekymringen rundt europeiske land med høy gjeld utgjør en risiko for Italia. I øyeblikket er det usikkert om etterspørselen etter italiensk statsgjeld er stabil, skriver byrået.Et av de andre store kredittvurderingsselskapene, Standard & Poor's, varslet i forrige måned at det kan bli aktuelt å nedgradere Italias kredittverdighet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv