Blandet rapport fra Nokia

Mobilgiganten Nokia har lagt frem tall for andre kvartal hvor bildet er litt blandet. Det ble solgt betydelig færre telefoner enn ventet. Dessuten var resultatet før skatt mye svakere enn ventet.

Foto: Nokia

Nokia rapporteer om en "non IFRS" EPS på 0,06 euro i andre kvartal, mot ventet 0,0 euro.Rapportert utvannet EPS ble derimot minus 0,10 euro, mot ventet minus 0,04 euro.Resultatet før skatt ble minus 544 millioner euro, mens det var ventet et underskudd på 154 millioner euro.Driftsresultatet ble 391 millioner euro, mens forventningen var på 162 millioner euro.Salget endte på 9,3 milliarder euro, mot ventet 9,2 milliarder euro.Engangsposter på hele 878 millioner euro drar ned resultatet.Det ble solgt 16,7 millioner smart-telefoner i kvartalet. Totalt ble det solgt 88,5 millioner telefoner, mot ventet 95,5 millioner.Her finner du hele rapporten