Børsoppgang etter enighet Merkel-Sarkozy

Tyskland og Frankrike er enige om en ny redningspakke for det skakkjørte Hellas. Men ingen detaljer om pakken er blitt kjent.

Foto: Scanpix

Europeiske aksjer steg torsdag morgen på grunnlag av enigheten natt til torsdag, anført av bankaksjer. Bank-indeksen STOXX Europe 600 steg 1,1 prosent torsdag morgen, den største prosentvise oppgangen på en dag siden januar.Enigheten mellom Merkel og Sarkozy skjedde i forkant av det planlagte krisetoppmøtet i Brussel torsdag ettermiddag. Lederne i de 17 eurolandene møtes da for å prøve å finne en løsning for Hellas.ForutsetningDen tysk-franske enigheten er en forutsetning for å sette strek for krisen i eurosonen, sier en fransk regjeringstalskvinne.- Det var åpenbart en forutsetning. Det vil ikke være tilstrekkelig. I dag må vi fortsatt overbevise våre partnere og arbeide sammen med våre partnere, sier talskvinne Valerie Pecresse til den franske TV-kanalen France 2 torsdag morgen.- Men ideen om å ha en felles fransk-tysk holdning var en essensiell forutsetning for å finne en varig løsning for Hellas i dag, tilføyde hun.BerlinTysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy møttes onsdag kveld i Berlin, der de satt sammen til langt ut i de små timer. Først i totiden natt til torsdag ble de enige.Da hadde også den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet sluttet seg til dem i et forsøk på å komme fram til enighet om en ny redningspakke for å hjelpe EU-landet Hellas ut av det økonomiske uføret de har rotet seg opp i.Ifølge en kilde i den franske delegasjonen oversendte Tyskland og Frankrike natt til torsdag sitt felles standpunkt til EU-president Herman van Rompuy.- Sarkozy og Merkel kom fram til enighet om en avtale for en ny redningspakke for Hellas, bekreftet også den tyske regjeringstalsmannen Steffen Seibert.