Far og sønn Murdoch svarer i Underhuset

- Jeg har aldri følt meg så ydmyk i hele mitt liv, sa mediefyrsten Rupert Murdoch da han og sønnen James innledet sine forklaringer i det britiske Underhuset tirsdag ettermiddag.

News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

Murdoch senior fremholdt at han skammer seg over det som er avslørt om metodene i avisen News of the World, og at det var derfor han besluttet å legge ned avisen for halvannen uke siden. Han sa også at han var blitt ført bak lyset av folk han stolte på, og at det er de som hadde ansvaret for det som var skjedd.Han understreket dessuten at han ikke trodde at avisens tidligere redaktør Rebekah Brooks visste om avlyttingen av telefonsvarere.James Murdoch innledet høringen med å gi en beklagelse til ofrene for avlyttingsskandalen, blant annet foreldrene til en drept tenåringsjente.- Dette er meget trist for meg, for min far og alle i News Corporation, sa James Murdoch.Han lovet også å sørge for at slikt ikke skal skje igjen, og fremholdt at metodene ikke er i tråd med den faglige standarden i Murdochs mediekonsern.Han lovet også å sørge for at slikt ikke skal skje igjen, og fremholdt at metodene ikke er i tråd med den faglige standarden i Murdochs mediekonsern.Høringen blir fulgt av millioner av TV-seere over hele verden, og et stort presseoppbud er på plass utenfor Parlamentet i London. (©NTB)