Foreslår nye kapitalkrav for banker

EU-kommisjonen foreslår onsdag nye kapitalkrav for banker på åtte prosent pluss ytterligere en buffer på 2,5 prosent.

Foto: HegnarOnline

Kommisjonæren for det indre markedet i EU, Michel Barnier, uttaler onsdag at man bør innføre nye kapitalkrav for banker, der det kreves åtte prosent pluss ytterligere en buffer på 2,5 prosent.Kommisjonens forslag til det fjerde kapitaldekningsdirektivet (CRD IV) skal endre den internasjonale Basel III-enigheten til EU-lov, melder Nyhetsbyrån Direkt.Europeiske bankers tilgang til likviditet ventes å være et av hovedtemaene på Eurotoppmøtet torsdag. Fortsatt sanering av banksektoren vil også stå på diskusjonsagendaen.I følge EU-kommisjonær Jose Manuel Barroso vil man også kunne bringe klarhet i hvordan Hellas' statsgjeld skal bli bærekraftig.