- Kjøp dyrt og selg enda dyrere

- Kjøp dyrt og selg enda dyrere. Det er ikke så jækla komplisert, sier laksestrader.

Laks - Foto: Scanpix
Næringsliv

2010 var tidenes beste år for norske oppdrettere. Dermed tjente også laksetraderne gode penger.Coast Seafood i Måløy, verdens største uavhengige salgsselskap for laks og ørret, solgte i fjor laksefisk for 2,9 milliarder kroner. Ifølge Finansavisen satt 85 millioner kroner igjen på bunnlinjen til de to gründerne, Sverre Søraa (46) og Martin Øvrebø (44). Duoen har tjent over en kvart milliard kroner på kjøp og salg av laks de siste fire årene.- Vi er godt fornøyd med resultatet, selv om vi merker at marginene er under press, sier Coast-sjef Sverre Søraa til avisen. Driftsmarginen ble 2,5 prosent. Coast mistet dermed statusen som landets mest lønnsomme laksestrader til Sotra-selskapet Sekkingstad, med en margin på 2,6 prosent.- Kjøp dyrt og selg enda dyrere. Det er ikke så jækla komplisert. Men det er ikke så lett å få til heller, du må ha et markedsfokus, sier Sekkingstad-sjef Bård Sekkingstad.Sekkingstad-familien satt igjen med 35,5 millioner kroner av en omsetning på i underkant av halvannen milliard i 2010.

Nyheter
Næringsliv