Merkel og Sarkozy enige om redningspakke

Tyskland og Frankrike er enige om en ny redningspakke for det skakkjørte Hellas.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy møttes onsdag kveld i Berlin, der de satt sammen til langt ut i de små timer. Først i totiden natt til torsdag ble de enige.Da hadde også den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet sluttet seg til dem, i et forsøk på å komme fram til enighet om en ny redningspakke for å hjelpe EU-landet Hellas ut av det økonomiske uføret de har rotet seg opp i.Ifølge en kilde i den franske delegasjonen oversendte Tyskland og Frankrike natt til torsdag sitt felles standpunkt til EU-president Herman van Rompuy.- Sarkozy og Merkel kom fram til enighet om en avtale for en ny redningspakke for Hellas, bekreftet også den tyske regjeringstalsmannen Steffen Seibert.Hva redningspakken består av vil først bli kjent når stats- og regjeringssjefene i eurolandene samles til ekstraordinært toppmøte i Brussel i dag.Eurolandene har vært splittet i synet på hvordan den nye redningspakken skal finansieres, først og fremst hvor stor andel banker og andre private institusjoner må ta.Dragkampen har skapt uro i finansmarkedene. Analytikere tror den nye krisepakken blir på rundt 860 milliarder kroner, og at private vil bidra med mellom 120 og 240 milliarder kroner av dette, tilsvarende 14 - 28 prosent. (©NTB)