Murdoch har klokkertro på eget selskap

Den hardt pressede mediemogulen Robert Murdoch har klokkertro på sitt eget konsern News Corporation og tror det vil komme styrket ut av avlyttingsskandalen som rulles opp i Storbritannia.

News Corp-eier, Rupert Murdoch - Foto: CC

Den hardt pressede mediemogulen Robert Murdoch har klokkertro på sitt eget konsern News Corporation og tror det vil komme styrket ut av avlyttingsskandalen som rulles opp i Storbritannia.- Alle skal vite at jeg har den største tiltro til at vi vil komme ut av dette som et styrket selskap, sier Murdoch i en kunngjøring til sine ansatte.- Det vil ta tid for oss å gjenreise tillit og tiltro, men vi er fast bestemt på å leve opp til forventningene til våre aksjeeiere, kunder og partnere, lover den 80 år gamle mediemogulen videre.Grillet i ParlamentetTirsdag ble Murdoch grillet under en høring i det britiske parlamentet om sin kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen tabloidavisen News of the World drev med.Murdoch la ned avisen da skandalen ble kjent og bedyret tirsdag at han var helt uvitende om avlyttingen.- Jeg ble sjokkert og forferdet over anklagene som nylig ble rettet mot News of the World, og jeg er svært lei meg for den smerte som ble påført, sier Murdoch til sine ansatte.- Og vi har tatt ansvaret. Jeg har ledet dette selskapet i over 50 år og har alltid gjort det på vågalt vis. Men jeg har aldri tolerert slik oppførsel som er beskrevet de siste ukene. Det hører ikke hjemme i News Corporation, sier Murdoch.