Rebekah Brooks ble arrestert i London

Tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International og eksredaktør i News of the World, Rebekah Brooks, er arrestert i forbindelse med avlyttingssaken i Storbritannia.

Foto: AP

Politiet i London sendte søndag ut en melding om at en 43 år gammel kvinne er arrestert og mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.Politiet har ikke bekreftet at det dreier seg om Brooks, som inntil fredag var sjef for mediemogulen Rupert Murdochs britiske avisselskap News International, men ifølge Sky News er det tidligere toppsjef i Murdoch-selskapet News International og eksredaktør i News of the World, Rebekah Brooks, som er arrestert.News International har ikke kommentert påstanden om at selskapets tidligere leder er arrestert.Brooks (43) er tidligere redaktør i News of the World, som i likhet med flere av News Internationals andre britiske aviser, er anklaget for å ha hacket telefoner og talepostkasser til flere tusen privatpersoner.Da Brooks gikk av som sjef i News International fredag, skrev hun i et brev til de ansatte at hun «føler et dypt ansvar» for krisen.- Jeg har gitt Rupert og James Murdoch min oppsigelse. Den er blitt diskutert, og den er nå akseptert, skriver Brooks.- Jeg vil gjenta hvor lei meg jeg er for hva vi nå vet har funnet sted, sa hun videre.I tillegg til å være en av Murdochs høyest betrodde medarbeidere er 43-åringen en venn av statsminister David Cameron. (©NTB)