Rekordfangst av laks i sør

Lakseelevene på Sørlandet er eventyrlige, hevder laksefiskere som ikke har fanget laks der på over 50 år.

Lakseelvene på Sørlandet har ligget brakk siden 1960-tallet da laksen døde ut og sur nedbør fikk skylden. Men nå har de et tiårig reetableringsprosjekt gitt resultater og laksemengdene har økt betydelig.Fra sesongstart og til og med sist helg er fangstene mangedoblet i flere av elvene, skriver dn.- Det er som et eventyr. Jeg fikk fire-fem laks som guttunge tilbake på 1960-tallet. Men så var det slutt og ørreten overtok. At jeg igjen skulle få oppleve slike mengder laks som i år, hadde jeg aldri trodd for bare få år siden, sier mangeårig formann i grunneierlaget i Tovdalselva, Jørgen Birkenes, til avisen.- Dette ser utrolig lovende ut. Og størrelsen og kondisjon på fisken er bare super, fortsetter han.