Årsaken er ifølge selskapet at investorene ikke har fulgt opp sine løfter om å putte mer penger inn i selskapet.Ledelsen er i samtaler med flere parter med sikte på å finne en kortsiktig løsning for å betale ut lønn, heter det videre i pressemeldingen.Dette er andre måned på rad at Saab holder tilbake lønningene til de ansatte. I juni ble problemet løst da selskapet tok opp et nytt lån, og det arbeides nå med å finne en løsning også i juli, sier talsmann for fagforeningen i Saab, Anette Hellgren.Saab Automobiles datterselskap Saab Automobile Tools ble fredag begjært konkurs av underleverandøren Swepart Verktyg.Den kriserammende svenske bilprodusenten har lenge vært i hardt vær. Saabs fabrikk i Trollhättan har stått stengt i lengre tid som følge av Saabs økonomiske problemer og manglende betalinger til underleverandørene.Torsdag i forrige uke ble en planlagt oppstart av produksjonen igjen utsatt.Saab Automobile har lånt minst 800 millioner svenske kroner av sine datterselskaper Saab Parts og Saab Tools. Revisorer har tidligere advart mot at datterselskapene kan få problemer om Saab ikke løser sine økonomiske problemer og betaler dem tilbake.Saab Tools skal ha inne et krav på nesten en halv milliard kroner til morselskapet, ifølge TT. (©NTB)