Småsparere hamstrer gullmynter

Skyhøy gullpris får småsparere over hele landet til å ta ut sparepengene av banken for å kjøpe gullmynter.

Foto: Svenske statsbanken

- Når gullprisen øker, ringer folk og spør hva jeg har, sier gullhandler Christian Westermark til dn. Han selger gullmynter til småsparere over hele landet via internett og postordre.- En dag kom det en fisker i lusekofte in her og kjøpte gull for en halv million kroner, sier Westermark. Han sier det vanligste er å kjøpe verdipapirer hvor selskapet sitter med dekning i gull, men at mange av kundene ikke har tiltro til disse - og heller vil sitte med reelt gull selv.- Det er typisk mange småsparere. De kommer innom en gang i måneden og kjøper gull for rundt 20.000 kroner(...)Vi har folk innom som har solgt alle sine aksjer og kjøper gull i stedet, sier han til dn.