Planen går ut på hvilke utgifter som skal prioriteres og hvilke regninger som skal betales om USA ikke kan fortsette å låne penger for å finansiere budsjettet, sier talsmann for Det hvite hus, Jay Carney.Carney ville ikke gi flere detaljer om arbeidet, og han ville heller ikke si noe om hvilke utgifter som blir betalt og hvilke som ikke blir betalt.I stedet sa han at han har tillit til at Kongressen til slutt vil komme til en løsning slik at gjeldstaket kan heves.- Fordi konsekvensene er så store, og fordi det amerikanske folk så tydelig ønsker en løsning, har jeg tillit til at Kongressen klarer å finne det nødvendige kompromisset.USA låner rundt 125 milliarder dollar i måneden for å finansiere et underskudd som år om annet ligger på omkring 1.500 milliarder dollar.I august kommer er statens inntekter beregnet å være på 172 milliarder dollar, mens planlagte utlegg er 306 milliarder dollar.Om ikke USA lenger kan låne penger til å finansiere underskuddet, må utgiftene dermed reduseres med 45 prosent.