Aibel fikk tysk storkontrakt

Den norske bedriften Aibel har inngått en milliardkontrakt om bygging av en vindkraftplattform.

Penger - Foto: Scanpix
Næringsliv

Den norske bedriften Aibel har inngått en milliardkontrakt om bygging av en vindkraftplattform.Kontrakten har en verdi på 1,7 milliarder kroner og innebærer bygging av en vindkraftplattform på tysk sektor i Nordsjøen.Plattformen, som skal stå i vindparkområdet Dolwin ved Helgoland, skal få strøm fra over 200 vindmøller og er et av de største havvindprosjektene noensinne for et norsk firma, melder NRK.Administrerende direktør i Aibel, Jan Skogseth, mener kontrakten er et gjennombrudd for bedriften.- Vår satsing på fornybar energi gir uttelling, sier Skogseth i en pressemelding.Kontrakten betyr mange arbeidsplasser for Aibels avdeling i Haugesund, der arbeidet vil bli ledet fra. Ifølge kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal vil rundt 80 personer være direkte involvert i den første fasen.- Antallet vil øke når vi nærmer oss en bygge- og sammenstillingsfase, sier Sandal. (©NTB)