Beste norske kinofilm:"Kongen av Bastøy", produsent Karin Julsrud for 4 ½Folkets Amanda: «Trolljegeren», regi André ØvredalAmanda-komiteens Ærespris: Bjørn FlobergBeste barnefilm: «Elias og jakten på havets gull», regi Lise I. Osvoll, produsent John M. Jacobsen og Sveinung Golimo for FilmkamerateneBeste regi: Erik Skjoldbjærg, «Nokas»Beste kvinnelige skuespiller: Line Verndal, «Limbo»Beste mannlige skuespiller: Henrik Rafaelsen, «Sykt lykkelig»Beste kvinnelige birolle: Lena Endre, «Limbo»Beste mannlige birolle: Trond Nilssen, «Kongen av Bastøy»Beste filmmanus: Christopher Grøndahl, «Nokas»Beste foto: Manuel Alberto Claro, «Limbo»Beste produksjonsdesign / scenografi: Niels Sejer, «Limbo»Beste visuelle effekter: Marcus B. Brodersen og Øystein Larsen, Filmkameratene, «Trolljegeren»Beste musikk: Johan Söderqvist, «Kongen av Bastøy»Beste klipp: Christoffer Heie, «Jørgen + Anne = sant»Beste lyddesign: Hugo Ekornes, «Limbo»Beste kortfilm: «1994», regi Kaveh Tehrani, produsenter Kaveh Tehrani, Christian Lien Jensen og Marthe HaakensenBeste dokumentarfilm: «Reunion - Ten Years After the War», regi Jon Haukeland, produsent Charlotte Røhder Tvedt for MedieoperatøreneBeste utenlandske kinofilm: «Another Year», regi Mike Leigh, distributør SF NorgeAmanda-komiteens Gullklapper: Celine Engebrigtsen og Kjersti Paulsen, castingagenter(©NTB)