Barclays tror på fall i markedet

Barclays Capital tror tørrbulkratene vil falle litt videre, tynget av flåteveksten, men tror ratene vil stabilisere seg på lave nivåer i 2012

Foto: Scanpix Kallestad, Gorm
Næringsliv

I et notat fra Barclays Capital tirsdag, referert av TDN Finans sier Barclays Capital at de tror tørrbulkratene vil falle litt videre, tynget av flåteveksten, men at de vil stabilisere seg på lave nivåer i 2012.Meglerhuset viser til at de tror på en mer balansert utviklingen innen flåten i bassengene og tror eventuelle sesongmessige topper vil være av kortvarig art. De mener den store ledige flåten vil absorbere eventuell økt etterspørsel etter tonnasje raskt.Barclays venter at Baltic Dry-indeksen flater ut på 1.250 poeng i andre halvår 2011. Tirsdag ble indeksen notert til 1.253 poeng.