Biotek-selskapet DiaGenic leverte fredag røde tall for andre kvartal. Selskapet meldte om et resultat før og etter skatt på minus 8,1 millioner kroner i 2. kvartal 2011, mot minus 10,5 millioner kroner i samme periode året før.Blant høydepunktene i rapporten trekkes det frem at samarbeidsprosjektet med Pfizer går fremover i henhold til planen, og at analysen av MCI-studien er ferdigstilt. DiaGenic har videresendt resultatene fra studien til Pfizer, som skal foreta en tilsvarende analyse.Testene som analyseres er en test som identifiserer pasienter med mild kognitiv svikt (MCI) som innen noen år vil utvikle Alzheimers, mens den andre testen viser sykdomsprogresjon. Målet er å identifisere genuttrykkssignaturer i blod fra pasienter som går fra MCI til Alzheimers.Det er ifølge rapporten ventet at Pfizer vil være ferdig med dette i løpet av "de kommende månedene", men frem til da kan ikke DiaGenic røpe noe av innholdet i sin analyse.- Et positivt resultat vil gi unike muligheter for Diagenic. Det vil i så fall være det første reelle datasettet i verden som sier noe om bruk av blodbaserte tester for Alzheimer i tidlig sykdomsfase. Det er noe alle legemiddelselskaper leter etter, sier adm. direktør i DiaGenic, Erik Christensen, til TDN Finans.For DiaGenic vil studien kunne bety nye samarbeid med selskaper som utvikler lgemidler til behandling av Alzheimers, og selskapet er allerede i dialog med interessenter.- Etter hvert vil testene kunne anvendes i regulær medisinsk bruk og nye legemidler vil kunne løfte dette bruksområdet. Det vil bety mye, ikke minst for pasientene, sier DiaGenic-sjefen.DiaGenic-aksjen faller fredag formiddag 7,14 prosent til 4,55 kroner. Hovedindeksen på Oslo Børs er ned knappe to prosent.