- Vi har kommet til enighet. Nå går resultatet til uravstemning hos begge parters medlemmer, sier leder Sverre Pedersen i Filmforbundet til NTB like før klokka sju tirsdag morgen.Filmforbundet varslet at de umiddelbart ville ta ut 33 av sine medlemmer ut i streik hvis det ble brudd i meklingen med arbeidsgiverne i Produsentforeningen. Til sammen varslet forbundet plassoppsigelse for rundt 260 medlemmer.Noen av Norges mest kjente og avholdte TV-programmer, som Idol og Skal vi danse hos TV 2, og Robinson-ekspedisjonen og den nye serien Fristet hos TV3, sto i fare for å bli rammet av streik fra tirsdag morgen.En streik ville vært kritisk fra første dag, ifølge tidligere direktør i Nordisk Film, Stein-Roger Bull, i selskapet Nordic Stories.- Det vil da få øyeblikkelige konsekvenser økonomisk, og for å kunne levere ferdig til oppsatte sendedatoer. Hver dag som går, teller i denne bransjen, sa han til bransjebladet Kampanje mandag.Minstesatser for ansatte i produksjonsbransjen og hvilke yrkesgrupper som skal omfattes av overenskomsten, har stått sentralt i forhandlingene. (©NTB)