EU sammen om neste transje

- Alle land i eurosonen er forpliktet til å bidra til neste transje av bistand til Hellas som kommer i september, sa EU-kommisjonen tirsdag.

Akropolis i Athen, Hellas Foto: Scanpix Poppe, Cornelius
Næringsliv

Hellas skal motta 5.8 milliarder euro i bilaterale lån fra landene i eurosonen og 2.2 milliarder euro fra Det internasjonale pengefondet (IMF).- Alle medlemslandene i eurosonen er forpliktet til å betale inn i neste transje av bistand for Hellas, sier talskvinne Chantal Hughes i Europakommisjonen til Reuters under en pressekonferranse.-Det er ingen antydning om at noen land ikke vil betale inn i neste transjen av bistand for Hellas, det gjelder også Italia og Spania, presiserte hun.Hun legger til at dersom noe land skulle stå overfor høyere finansieringskostnader på dette tidspunktet, så er det en mekanisme på plass for at de skal kompenseres for det.