Det fastslo statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han torsdag møtte pressen sammen med presidenten i EUs rådgivende forsamling Herman van Rompuy. Van Rompuy var på offisiell kondolansevisitt i Norge på vegne av EUs 27 medlemsland, men benyttet også torsdagen til å drøfte de finansielle problemer i Europa.Han avviste at Europa var inne i en resesjon som betyr at veksten er negativ, men innrømmet at veksten i mange av EUs land er skremmende lav.Stoltenberg sa at han ikke hadde noen illusjoner om at Norge ville slippe unna konsekvensene dersom utviklingen fortsetter i gal retning i Europa.Statsministeren bekreftet at regjeringen har gått gjennom mulige tiltak, men sa samtidig at det ikke er mulig å velge tiltak før vi vet hva som rammer oss utenfra.- Det eneste jeg kan si i dag er at det virker lite sannsynlig at Norge kan bruke samme medisin nå som i 2008 da den store finanskrisen rammet oss. Da var vi i den heldige situasjon at vi kunne bruke penger for å holde aktiviteten i gang. Nå vil det trolig bli mer aktuelt å stramme inn, sa Stoltenberg. Han mente den viktigste begrunnelse for å holde igjen denne høsten er at regjeringen vil unngå store renteøkninger. (©NTB)