FN: Verdens største oljeopprydning i Nigeria

Ogoni-folkets områder i det oljerike Nigerdeltaet har lidd under stor forurensing i 50 år og kan måtte trenge verdens største oljeopprydning, ifølge en ny FN-rapport.

Foto: Scanpix Holm, Morten
Næringsliv

- En opprydding i Ogoniland kan bli verdens største og lengste oljeopprydning noensinne i historien, uttalte FNs miljøprogram UNEP torsdag.Ogoniland er Nigerias største oljeproduserende region. Oljeselskapet Shell var tidligere sterkt inne i området, men ble i 1993 kastet ut av lokalsamfunn som mente selskapet ødela fisket med forurensing.Selv om Shell ikke opererer i deltaet lenger, går det fortsatt rørledninger og annen infrastruktur gjennom området som fører til utslipp, skriver nyhetsbyrået Reuters.Onsdag meldte avisen The Guardian at Shell har tatt på seg skylden for to store oljeutslipp i området i 2008 og 2009 knyttet til denne infrastrukturen. Selskapet kan vente seg en regning på flere millioner dollar i erstatning, skriver avisen.

Nyheter
Næringsliv