Gullprisen på 1.900 dollar

Gullprisen har steget 27 prosent på under to måneder. Mandag nådde prisen en ny milepæl. (Oppdatert kl. 22:10).

Foto: Scanpix
Næringsliv

Siste: Gullprisen passerte mandag kveld 1.900 dollar pr unse for første gang. På det høyeste var prisen 1.900,8 dollar.29. juli var gullprisen 1.480 dollar for en unse (31,1 gram). Mandag har den vært helt oppe og snust på 1.900 dollar.På det høyeste var gullprisen mandag på 1.898,6 dollar. Det var opp 28 prosent fra utgangen av juli.- Vi fortsetter å se store svingninger i aksje-, obligasjons- og valutamarkedene på begge sider av Atlanteren. Den høye usikkerheten medfører en høy etterspørsel etter gull, noe som medførte nye rekordnivåer for gullprisen. Gullprisen har nå steget elleve år på rad, noe vi ikke har sett siden 1920-tallet, uttaler styreleder Hans-Axel Jahren i Gullvekten.no.

Nyheter
Næringsliv