Prisøkningen på skinn vil gi den omstridte og hardt pressede norske pelsdyrnæringen 500 millioner kroner i eksportinntekter i år.Mediestormen rundt næringen og truslene om å legge den ned etter at pelsdyrmotstanderne i fjor la fram en rekke bilder av skadde pelsdyr, har ikke hindret vekst. Isteden velger mange bønder å utvide virksomhetene, skriver Nationen.- Mange pelsdyrbønder utvider driften, og i distriktene har det kommet mange nye oppdrettere i år, sier leder Bertran Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag.Pelsdyrnæringen er ifølge Nationen trolig den raskest voksende næringsgrenen i landet. Bare på drøyt to år er prisene på minkskinn doblet, betalingen for skinn fra blårev er nær tredoblet.Selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle pelsdyrnæringen, lovet Sp-statsråd Ola Borten Moe i avisen Opp før helgen å frede den. Landbruksmeldingen der næringens videre skjebne blir avgjort, legges fram i høst.Skadsem sier han ser lyst på framtiden for næringen. Han er glad for at det ble innført nye og strengere forskrifter. Pelsdyrbøndene har dessuten iverksatt et selvpålagt sertifiseringssystem. (©NTB)