Ny IMF-sjef kan bli etterforsket for maktmisbruk

Den nye sjefen for Det internasjonale pengefondet kan formelt bli satt under etterforskning for maktmisbruk mens hun var finansminister i Frankrike.

IMF-sjef Christine Lagarde - Foto: AP
Næringsliv

Franske dommere skal avgjøre om Christine Lagarde brøt reglene da hun grep inn i et juridisk oppgjør mellom forretningsmannen Bernard Tapie og den tidligere statseide banken Crédit Lyonnais.Lagarde, som nylig ble sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), benekter at hun har gjort noe galt.Hun er ifølge BBC heller ikke mistenkt for å personlig å ha tjent penger på saken.Christine Lagarde er imidlertid blitt beskyldt for å ha gått ut over sine fullmakter da hun som finansminister i 2008 godkjente en utbetaling på 285 millioner euro (to milliarder kroner) til Bernard Tapie. Tapie er ekspolitiker og personlig venn av Frankrikes president Nicolas Sarkozy.Lagarde overtok lederrollen i IMF i juli, etter at landsmannen Dominique Strauss-Kahn gikk av under dramatiske omstendigheter måneden før. Strauss-Kahn anklages for å ha begått seksuelle overgrep mot en stuepike på et hotell i USA.Analytikere mener at dersom dommerne bestemmer at Lagarde skal settes under etterforskning, vil det kaste lange skygger over hennes rolle som IMF-sjef.Avgjørelsen om en eventuell etterforskning er ventet torsdag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv