Ny utstyrskontrakt til Rolls-Royce Maritime

Rolls-Royce Marine i Ålesund har inngått en kontrakt verdt 500 millioner kroner med Farstad Shipping.

Utsikt over Ålesund Aas, Erlend
Næringsliv

Kontrakten innebærer levering av design og utstyr til to ankerhåndteringsfartøy som Farstad Shipping i Ålesund skal bygge ved Langsten-verftet i Tomrefjord.De to fartøyene skal leveres i løpet av første halvår av 2013, opplyser Rolls-Royce Marine.I tillegg til design skal Rolls-Royce også levere en fullt integrert utstyrspakke inkludert motor, gir, propeller, sidepropeller, samt systemer for dynamisk posisjonering, automasjon og kontroll. Også dieselelektrisk hybridanlegg, vinsjer og en såkalt A-ramme til tunge løft skal leveres.Hovedoppgavene til ankerhåndteringsskip er å taue og ankre opp oljeplattformer samt fungere som forsyningsskip.