Rema stopper salg av egg fra burhøns

Fra neste år er det slutt på egg fra burhøns på Rema-butikkene. Kjeden har allerede begynt å merke kartongene med egg fra burhøns. Tendensiøs markedsføring, mener fjærfebransjen.

Høns Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Bendiksby, Terje
Næringsliv

Fra nyttår skal Rema 1000 selge egg kun fra frittgående høner. Fjærfebransjen angriper Rema 1000, som den mener skremmer kundene fra å kjøpe annet enn egg fra frittgående høns, skriver Nationen .- Det er ingen saklig grunn til å påstå at frittgående høns har bedre dyrevelferd enn høns i miljøbur, sier David Koht-Norbye, leder i Norsk Fjørfelag.Han sier han har en samlet bransje bak seg når han tar et oppgjør med Remas merking.- Rema 1000 driver tendensiøs markedsføring, sier Koht-Norbye, som mener dagligvarekjeden posisjonerer seg for utfasingen av egg fra burhøns.Innkjøpssjef Tor-Erik Aag i Rema 1000 sier merkingen skriver seg fra kundenes saklige informasjonsbehov, og avviser på det sterkeste at merkingen av kartongene er ment for å skremme kundene fra å kjøpe egg fra høns i miljøbur.- Det vi gjør er å opplyse kundene om forskjellene i dyrevelferden, sier Aag og viser til at dette er vanlig i Europa.