Filmforbundet tar umiddelbart 33 av sine medlemmer ut i streik hvis det blir brudd i meklingen med arbeidsgiverne i Produsentforeningen. Til sammen har forbundet varslet plassoppsigelse for rundt 260 medlemmer.Noen av Norges mest kjente og avholdte TV-programmer, som Idol og Skal vi danse hos TV 2, og Robinson-ekspedisjonen og den nye serien Fristet hos TV3, kan bli rammet av streik fra tirsdag morgen.En streik vil være kritisk fra første dag, ifølge tidligere direktør i Nordisk Film, Stein-Roger Bull, i selskapet Nordic Stories.- Det vil da få øyeblikkelige konsekvenser økonomisk, og for å kunne levere ferdig til oppsatte sendedatoer. Hver dag som går, teller i denne bransjen, sier han til Kampanje.Sentralt i forhandlingene er minstesatser for ansatte i produksjonsbransjen og hvilke yrkesgrupper som skal omfattes av overenskomsten.«Vi håper selvsagt å bli enige, og med de små marginene som er mellom produksjon og sending av denne type programmer, så vil konsekvensene av en streik fort bli merkbare for både produsenter og kanaler», skriver Filmforbundet på sine nettsider. (©NTB)