- Vurderingen til Standard & Poor's ser ut til å være styrt mer av avisartikler enn av virkeligheten. Den later til å være negativt påvirket av politiske hensyn, sier den italienske statsministeren i en uttalelse.Ratingbyrået Standard & Poor's opplyste mandag at Italias statsgjeld nedgraderes fra kategorien fra A+/A+ til A/A-1 på grunn av usikkerhet knyttet til landets stadig svakere økonomiske utsikter.Forhold som virker negativt inn på den økonomiske veksten, er lav sysselsetting, en ineffektiv offentlig sektor og mindre utenlandske investeringer. Byrået frykter at en svak regjeringskoalisjon vil gjøre det vanskelig for myndighetene å ta tak i utfordringene.De italienske aksjekursene falt da børsen åpnet i Milano tirsdag, og indeksen FTSE Mib dalte 1,2 prosent.I Frankrike falt verdien av aksjene i de to storbankene BNP Paribas og Société Générale med henholdsvis 1,6 og 3 prosent. Årsaken er frykt for at bankene vil gå på store tap som følge av den europeiske gjeldskrisen. (©NTB)