Til tross for varslede generalstreiker la den hardt pressede greske regjeringen onsdag fram sin nye kriseplan. Hellas har kjempet for å overbevise den såkalte troikaen - EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) - om at landet kan klare å få sitt spareprogram på rett spor.Nye reformer har vært et krav for at grekerne skal få en sjette runde med kriselån utenfra.Hellas kommer med de nye tiltakene til å leve opp til troikaens krav, forsikrer regjeringstalsmann Illias Mossialos.- Drøftelsene med troikaen kommer til å være fullført etter at inspektørene kommer neste uke, sier Mossialos videre.Flere fagforeninger og ansatte i kollektivtransporten varsler streik fra torsdag. Det er også planlagt storstreiker 5. og 19. oktober.- Vi kommer til å kjempe helt til siste slutt for å stanse denne politikken. Troikaen og regjeringen må bort, sier Ilias Iliopoulos, generalsekretær i det greske fagforbundet Adedy, som organiserer offentlig ansatte.De nye reformene som Hellas nå har godtatt å innføre, innebærer blant annet flere kutt i pensjoner og offentlig ansattes lønn. I tillegg blir antall permitterte statsansatte økt fra 20.000 til 30.000 i år. Også skatter og avgifter skal økes.Hellas har akutt behov for at det neste avdraget på 8 milliarder euro av redningspakken blir utbetalt fortest mulig. Hvis ikke, slipper landet opp for penger, og det blir ikke mulig å lønne statsansatte eller utbetale pensjoner.Om ikke Hellas får pengene nå, kan det ende med statskonkurs i løpet av få uker, med dramatiske følger også for resten av eurosamarbeidet. (©NTB)