Europas banker skjelver og denne uken kom meldingen om at industrigiganten Siemens har flyttet 2 til 4 milliarder euro i kontanter fra franske banker.Forvalter Jan Petter Sissener tror et eventuelt «bank run» denne gang vil finne sted langt utenfor Norges grenser, skriver Finansavisen onsdag.- I Norge er vi forskånet fra krisen i lang tid ennå. Kunder i enkelte europeiske banker, for eksempel franske, har en større grunn til bekymring. Der vil vi nok i økende grad se at store formuer blir flyttet i sikre, tyske statspapirer, sier Sissener.Dersom krisen virkelig skulle inntreffe har forvalteren oppskriften klar.- Kjøp norske statspapirer eller sett pengene i DnB NOR. Norges største bank går aldri konkurs, ikke før vi har brukt opp hele Oljefondet. Egentlig er alle norske banker trygge, selv i et krisescenario, svarer Sissener.Øystein Stray Spetalen er like sikker på store formuer i Norges største bank.- DnB NOR er verdens sikreste bank. Hvis den går ned, så er det ikke mye igjen, sier Spetalen.