369 konkurser i november

Det ble registrert 369 konkurser i Norge i november.

Oslo 20030425. Grand Cafe på Grand Hotel på Karl Johans gate er konkurs.Fredag morgen ble den siste frokosten servert på Grand Cafè. 55 ansatte mister jobben. Skilt på døren "Beklager stengt".Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Bendiksby, Terje

De elleve første månedene i år var det på landsbasis 5.081 konkurser og tvangsavviklinger, mot 5.201 i fjor. Det er en nedgang på 2,3 prosent. Størst nedgang blant fylkene hadde Troms med 32,6 prosent og Finnmark med 21,1. Hedmark økte mest med 29 prosent, mens Telemark hadde en økning på 14,5 prosent, opplyser Brønnøysundregistrene i en melding.I november var det til sammen 429 konkurser og tvangsavviklinger. Det tilsvarende tallet i fjor var 434, som betyr en nedgang på 1,6 prosent. De fylkesvise variasjonene holder seg fortsatt. Størst økning sammenliknet med samme måned i fjor hadde Nord-Trøndelag og Aust-Agder, begge med 83,3 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger.Troms hadde størst nedgang i konkurser og tvangsavviklinger sammenliknet med november i fjor, hele 61,1 prosent, fulgt av Finnmark med 42,9 prosent.Det ble registrert 369 konkurser i november, mot 368 i samme måned i fjor.Les mer i meldingenKonkurs åpnes når en person eller selskap ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser eller når aksjekapitalen for selskapet er oppbrukt.Tvangsavvikling åpnes når et selskap har meldt oppløsning, men unnlatt å melde endelig sletting i Foretaksregisteret - eller når et selskap etter gjentatte purringer fra Foretaksregisteret ikke har meldt inn styremedlemmer, styreleder, daglig leder og revisor. Et selskap kan også tvangsoppløses hvis det ikke sender inn årsregnskap.