Ektepar smuglet euro i et brød

Da tollerne stoppet et ektepar fra Sandefjord i en rutinekontroll på vei til Danmark, fant de 100.000 euro gjemt i et brød og en termos.

Penger Foto: Scanpix Richardsen, Tor

Det tilsvarer 778.280 norske kroner.Valutasmuglerne ble tatt da de skulle om bord på båten Superspeed II i Larvik på vei til Danmark onsdag morgen, skriver Sandefjords Blad.Ekteparet ble plukket ut i en rutinekontroll. Tollerne brukte en valutahund som raskt markerte på termosen, dernest på brødet.I termosen var det gjemt 38.000 euro, som tilsvarer 295.746 kroner. Det meste ble funnet i et uthult brød. Der lå det gjemt 62.000 euro i 500-eurosedler. Det tilsvarer 482.534 kroner.Loven sier at alt over 25.000 norske kroner skal deklareres, for å kunne tas lovlig ut av landet.En kvinne i slutten av 40-årene og en mann i begynnelsen av 50-årene satt torsdag i avhør hos politiet i Larvik, som har bedt om assistanse fra Økoteamet i Vestfold. (©NTB)